Tanulmányi kirándulás

2 napos, szakmai tanulmányút Mezőhegyesre, valamint kirándulás Aradra és környékére április 21- 22-én, autóbusszal

Rövid program

  1. nap, szombat

6:00 indulás Pécsről

9:00 szegedi pihenő

10:30 aradi városnézés

14:00 a világosi várrom megtekintése

16:00 borkóstoló Arad-Hegyalján, Balla Géza borásznál

20:00 vacsora és szállás a Mezőhegyesi Ménesbirtokon, a Nonius Hotelben

  1. nap, vasárnap

– reggeli után a ménesbirtok meglátogatása helyi vezetővel

– részvétel a kínált lovas programokon

– hazafelé útközben estebéd egy szegedi halászcsárdában

– érkezés Pécsre az esti órákban

Az önköltséges túrát a Dél-dunántúli Lovas Egyesület és baráti társasága számára szervezzük. Célja az, hogy a magyar lótenyésztés bölcsőjének tekinthető Mezőhegyesnek, a Furioso-North Star, a gidrán, a mezőhegyesi sportló, valamint a híres nóniusz fajta szülőföldjének emlékeit és az ott folyó mai munkát közvetlenül ismerje meg az érdeklődő barátunk, legyen az lovasember, vagy a lovak által még el nem bűvölt halandó. Akik egy tavaszi hétvégét rászánnak erre az útra, azoknak – kihasználva a trianoni határ könnyű átjárhatóságát – megtoldjuk az élményt egy aradi városnézéssel. A vértanúk emlékoszlopát is érintjük, majd Világosra megyünk, hogy a várromhoz felkapaszkodva nézhessünk le a fegyverletétel síkjára. Délután Arad-Hegyalja hírneves pincészetében kóstoljuk meg a legjobb ménesi borokat.

A mezőhegyesi lovas programra, majd a hazautazásra a vasárnapot szánjuk. Az újra állami tulajdonba került ménesbirtok és a ménes megtekintésének részleteiről, a lovaglás, kocsizás lehetőségéről később adunk tájékoztatást.

A részvétel díja: 24.000 Ft személyenként

Ez az összeg tartalmazza

– az utazás,

– az idegenvezetés,

– a háromcsillagos hotelbeli szállás (elhelyezés 1-2 ágyas lakrészekben) és a félpanziós ellátás (vacsora+svédasztalos reggeli) költségeit.

Az összeg nem tartalmazza

– az aradi múzeumi belépő árát, (2 lej, kb. 140 Ft)

– a választható ménesi borkóstolás (8 fajta bor) és a hidegtál-ízelítő árát (20 Euro, forintban és lejben is fizethető),

– a Nonius Hotelben korlátozottan igényelhető egyszemélyes lakrész 4000 Ft-os felárát,

– az egyéb kiadásokat, pl. a szegedi vacsora árát. A napközbeni étkezéséről is mindenki maga gondoskodik.

A fizetés feltételei: a részvételi díj március 15-ig fizetendő be a Dél-dunántúli Lovas Egyesület 50800111-11054900 számú számlájára. Megjegyzésként tüntessétek föl, hogy „Mezőhegyesi tanulmányút” és a résztvevők nevét! A befizetésről az egyesület számlát állít ki.

Kérjük, hogy a jelentkezési szándékotokról mielőbb küldjetek üzenetet, mert a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. Március 15-ig írásban kötbérmentesen vissza lehet lépni a részvételtől, akkor az addig esetleg már befizetett részvételi díjat visszautaljuk.

Scroll to Top