TÁJÉKOZTATÓ PROJEKT ELŐREHALADÁSÁRÓL

Kedvezményezett neve: Dél-dunántúli Lovas Egyesület

Támogatott projekt címe: A lovas szolgáltatások fejlesztése Baranya megyében

Projektazonosító: GINOP-5.1.7-17-2020-0050

Támogatás összeget: 61 640 382 Ft

A projekt összköltsége: 62 351 519 Ft

Támogatás intenzitása: 98,83%

A projekt fizikai befejezése: 2022.11.30.

Megvalósítási helyszínek: Pécs, Husztót, Komló-Mecsekjánosi, Hosszúhetény

A 2021. február 1-jén kezdődött projektnek köszönhetően a Dél-dunántúli Lovas Egyesület folyamatos munkavégzést biztosít nyolc fő célcsoporttagnak teljes munkaidőben, akik közül heten foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű munkavállalók. A projekt keretében a célcsoporttagokon kívül az egyesület két fő szakmai megvalósítót teljes munkaidőben, és egy fő projektmenedzsert részmunkaidőben foglalkoztat.

A tavalyi évben sikeresen beszereztük a menedzsment működéséhez szükséges eszközöket, a lovak tartásához szükséges önitatót és villanypásztort, lószerszámokat, és egy darab két ló szállítására alkalmas lószállító utánfutót.

Büszkék vagyunk rá, hogy a nyár folyamán megszervezhettük a Husztót Kupa elnevezésű távlovagló és távhajtó versenyt, amely a Távlovagló és Távhajtó Szakág Országos Bajnokságának második fordulója volt. A nagyszabású esemény jelentőségét tekintve nem volt kicsiny, hiszen Baranya megyében országos lovas verseny elenyésző alkalommal került megrendezésre, ezzel nemcsak a baranyai lovas sport életébe hoztunk új színt, hanem népszerűsítettük Husztót turizmusát, valamint a mecseki lovasturizmust.

Másik nagyszabású rendezvényünk volt 2021 szeptemberében az „Együtt! Éden-szigeti programok az V. Orfűi Akadálymentes Turizmus Napon” elnevezésű szemléletformáló akció. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy olyan társadalmi szemléletformálást elősegítő rendezvényen biztosíthattuk a kulturális programokat, mint az Orfűi Akadálymentes Turizmus Nap. Természetesen a lovaglást is elérhető tettük a vendégek számára, amely során a fogyatékossággal élő embertársaink is lóhátra ülhettek segítségünkkel. Kulturális programjainkkal nagy örömet szereztünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt: a kézműves játszósátorban volt mézeskalácsdíszítés, kerámiavirág festés, varrás. A Hangerdő Társulat „Szamárfüles varázskönyv” című zenés mesedarabja fergeteges vidámságot hozott a közönség számára, Nemes Kölyök Gábor Egyszemélyes Zenekarának köszönhetően a vendégek megismerhették az etnofolk stílust és a klasszikus-fingerstyle gitárművészetet, Optimus a bűvész zenés színpadi varázslatot teremtett a rendezvényen.

A Husztóti Paradicsom Fesztiválra 2021. augusztus 14-én települtünk ki. A „Póni-percek” című programunkkal a lovak természetét és a lovaglás szépségét igyekeztünk bemutatni elsősorban a gyermekek számára, akik nemcsak barátkozhatnak lovainkkal, hanem rájuk is pattanhatnak. A lovacskázás mellett lovas színezővel és lovacskás könyvjelző-készítéssel kedveskedtünk az aprónépnek.

Idén januárban és februárban lebonyolítottunk két ingyenes képzést, melyre dolgozóink, hozzátartozóik, és külsős érdeklődők is jelentkezhettek.

A Baleset-és munkavédelem című képzésen a résztvevők megismerhették az elsősegélynyújtás elemi szabályait, az általános munkavédelmi szabályokat, a munkavédelemre vonatkozó általános jogszabályokat, valamint a munkahelyi biztonságra vonatkozó magatartási szabályokat.

A Környezeti fenntarthatósági ismeretek című képzéssel célunk az volt, hogy a résztvevők megtanulják a környezettudatosságot minél hatékonyabban beépíteni a mindennapos tevékenységeikbe, munkavégzésbe, megismerjék a rendelkezésre álló erőforrások optimális felhasználásának lehetőségeit.

A képzések során az ismeretek elsajátítását interaktív előadások, csoportos és egyéni feladatok, helyszíni bejárások és az ott végzett feladatok biztosították.

Kelt: Pécs, 2022.02.23.

déli lovas
Scroll to Top