SZOLGÁLTATÁSAINK


SZÁLLÁSHELY SZOLGÁLTATÁS


Husztóti Pásztorház

 

 

NTAK reg. szám: EG21007022

A Pásztorház a Mecsek és a Zselic határán, az észak felé forduló Orfűi-patak mentén fekvő apró, Husztót nevű falucska déli végén található.
Neve egy egykori pásztorszállásból átalakított egyszerű turistaházat fed, ahol a földszinten és két emeleti szobában összesen 11 személy éjszakázhat, tisztálkodhat, valamint étkezhet a benti konyhában és a féltetővel fedett teraszon.
Gyalogos, kerékpáros és lovas turisták, családok, kisebb csoportok számára eszményi pihenő és kiinduló hely a csendes környék útjainak bejárásához, a kisebb távolságra lévő látnivalók megnézéséhez, egy Orfűn zajló rendezvény megközelítéséhez, vagy egy közös esti szalonnasütéshez. A szállás használatára szívesen adunk külön árajánlatot.
A faluba minden nap, hétvégén is, 7:15-kor mozgó bolt érkezik élelmiszerekkel, szükségleti cikkekkel, némi lármával.
A helyszínen előzetes jelentkezéssel pónilovas, 5 ülőhelyes sétakocsizás igényelhető, súlykorlátozással, megállapodás szerinti távon és áron.
Husztóttól Pécs országúton 24 km, gyalogosan az orfűi szabadstrand, az abaligeti tó, vagy a magyarhertelendi termálfürdő 6-7 km, a kovácsszénájai horgásztó 2 és fél km, az abaligeti vasútállomás 4 km, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kék Túra dél-zselici szakaszának kelet-nyugati gerincútvonala 2 km. Az abaligeti vasútállomástól a Király-vágás, a Hollófészek, a nagymátéi erdészház, vagy Fekete István lakó- és alkotóhelye, Alsókövesd felé is vezethet utunk.

(A turistaház tulajdonosa, a Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet és üzemeltetője, a Dél-dunántúli Lovas Egyesület a felelősségteljes, fenntartható turizmus elvei szerint, helyi vállalkozókkal alakította ki a szálláshelyet. Helyi embereket foglalkoztatunk a gondnoki, takarítói teendőkkel, szolgáltatásokkal. Rendszeresen tartunk, illetve támogatunk nyílt helyi rendezvényeket, így a Husztóti Paradicsomfesztivált, öko-gasztronómiai műhelyeket, növényismereti túrákat, lovas versenyeket. Az etikus, környezetkímélő magatartás kölcsönös elvárás a szolgáltatókkal és a fogyasztókkal szemben.)

Földszinten lévő helyiségek:

 • Nappali (2 fő részére):
  • 2 x szimpla ágy (összetolható)
  • kanapé, TV
 • Közös fürdőszoba (zuhanytálca)
 • WC (fürdőszobával egyben)
 • WC (különálló helyiségben)
 • Közös helyiség:
  • különálló konyha
  • a konyha jól felszerelt (hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, rezsó, vízforraló) 
 • Terasz (fedett)

Emeleten lévő helyiségek:

 • 1. Hálótér (4 fő részére):
  • 4 x szimpla ágy (összetolható)
 • 2. Hálótér (5 fő részére):
  • 5 x szimpla ágy (összetolható)

Szolgáltatások

 • ingyenes saját parkoló (2 db) 
 • szalonnasütési lehetőség (ingyenes tűzifa)
 • bográcsozási lehetőség (ingyenes tűzifa)
 • grillezési lehetőség (faszén fizetős)
 • állatbarát hely: macska, kutya bevihető (1000 Ft/éj)

Házirend

Bejelentkezés: 13:00 – 17:00 (Amennyiben később érkeznél, mint ahogy a szálláshely vendéget tud fogadni, kérjük, jelezd!)

Kijelentkezés: 10:00 óráig

Beszélt nyelvek: magyar, angol,  német

Elfogadott pénznemek: HUF

Elfogadott fizetőeszközök: készpénz 

SZÉP  kártya elfogadóhely: nem

Idegenforgalmi adó : Az ár nem tartalmazza, mely 18 éves kor felett fizetendő, 100 Ft / fő / éj

Szálláshely adatai

Szállás címe: Husztót, Petőfi u. 1.

NTAK reg. szám: EG21007022

Férőhely: 11 fő

Elérhetőségek

Szállást üzemeltető: Dél-dunántúli Lovas Egyesület (7625 Pécs, Vince u. 9/2.)

Email: papandrasgy@gmail.com

Mobil: +36 20 2366 109

 

 

A szálláshelyről további képek megtekinthetők a Galériában

Lovagoltatás

Két helyszínen, Husztóton és Komló-Mecsekjánosin várjuk a lovagolni vágyó vendégeket. Husztóton elsősorban gyerekek póni-lovagoltatására van lehetőség, Komló-Mecsekjánosin pedig kezdő felnőttek is lóhátra pattanhatnak. 

Lovaglási lehetőségek

Husztóton elsősorban póni sétára és futószáras lovaglásra van lehetőség. Bejelentkezés: 06 20 236 6109 (Pap András)

Komló-Mecsekjánosin futószáras oktatás, osztálylovaglás, valamint egyéni edzés is elérhető. Bejelentkezés: 06 70 629 0102 (Stemlerné Richter Edit)

Előzetes bejelentkezés szükséges! 

 

Terep-és túralovaglás

Husztótról, Komló-Mecsekjánosiról, és Hosszúhetényről indulva lehetőség van tereplovalásra és túralovaglásra. A mecseki lankánkon, erdei ösvényeken izgalmas lovaglásban lehet részed! Lovas túra vezetőt kérésre tudunk biztosítani.

A terep-és túralovagláshoz előzetes időpontegyeztetés szükséges! Pap András: 06 20 236 6109 

Ár megállapodás szerint. 

Póni sétakocsikázás

A Husztótra érkező szállóvendégeknek, turistáknak póni fogatról mutatjuk meg az aprócska falu hangulatos utcáit, környezetét.  Előzetes jelentkezéssel pónilovas, 5 ülőhelyes sétakocsizás igényelhető, súlykorlátozással, megállapodás szerinti távon és áron. Bejelentkezés: Pap András 06 20 236 6109

A póni sétakocsizás rendezvényekre is bérelhető 3-4 órára, hőség esetén ez az időtartam csökken. Hajtót és segédet biztosítunk a fogathoz. Lovainkat csak olyan rendezvényekre visszük, ahol adott megfelelő árnyék és itatási lehetőség! Érdeklődni Pap Andrásnál lehet a 06 20 236 6109 telefonszámon.

Scroll to Top