Sajtóközlemény sikeres projektzárásról

déli lovasSajtóközlemény

Sikeresen zárul „A lovas szolgáltatások fejlesztése Baranya megyében” című projekt

2022/11/30

 

Eredményesen zárult „A lovas szolgáltatások fejlesztése Baranya megyében” című projekt, mely elsősorban hátrányos helyzetű munkavállalóknak biztosított foglalkoztatást.  A fejlesztés eredményenként a Dél-dunántúli Lovas Egyesület a projektben foglalkoztatott munkavállalóinak segítségével és a 61,66 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően olyan lovas szolgáltatások fejlődhettek Husztóton, Komló-Mecsekjánosin és Hosszúhetényben, mint túralovaglás, lovagoltatás, lovas oktatás, lovas gyermektáborok, bértartás.

 2022. november 30-án zárul a Dél-dunántúli Lovas Egyesület Széchenyi 2020 program keretében megvalósított, „A lovas szolgáltatások fejlesztése Baranya megyében” elnevezésű, GINOP-5.1.7-17-2020-00504 azonosítószámú projektje. A Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése pályázati konstrukció révén az Európai Unió és a magyar kormány célja olyan társadalmi vállalkozások támogatása volt, melyek munkahelyek teremtésével tudnak hozzájárulni a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű emberek alkalmazásához.

A 61,66 millió forint európai uniós támogatás segítségével bővülhetett az egyesület humán erőforrás állománya összesen nyolc új munkavállalóval – akik közül heten hátrányos helyzetű foglalkoztatottak voltak -, valamint fejlődhettek lovas szolgáltatásai. A 2021.02.01.-2022.11.30-ig tartó projekt négy helyszínen (Pécs, Hosszúhetény, Komló-Mecsekjánosi, Husztót) került megvalósításra. A fejlesztés eredményeként az egyesület tevékenysége olyan új szolgáltatásokkal bővült, mint a lovas táborok szervezése, lovagoltatás, lovas oktatás, bértartás, valamint továbbra is megrendezésre kerültek lovas rendezvények és versenyek.  A lovas szolgáltatásokhoz kapcsolódó eszközkészlet is bővült egy lószállító utánfutóval, lószerszám garnitúrákkal, valamint a lovak tartásához és a füves területek karbantartásához szükséges eszközökkel. A projekt részét képezte négy lovas rendezvény megvalósítása, vásárokon és kiállításokon való megjelenés szintén négy alkalommal, a projekthez kapcsolódó marketing eszközök készíttetése. Az egyesület a projekt keretében munkavállalói számára kompetenciafejlesztő képzéseket is biztosított.

A projektről bővebb információt a www.delilovas.hu oldalon olvashatnak. 

 További információ kérhető:

Pap András, elnök

lovasturizmusegyesulet@gmail.com

Scroll to Top