Nagy sikert arattak lovaink az Orfűi Akadálymentes Turizmus Napon

Sikeresen lezajlott 2021. szeptember 4-én Orfűn az V. Akadálymentes Turizmus Nap, amelyhez egyesületünk is csatlakozott zenés és kézműves programokkal. A Széchenyi 2020 programon belül megvalósuló GINOP-5.1.7-17-2020-00504 azonosítószámú, „A lovas szolgáltatások fejlesztése Baranya megyében” c. projekt tette lehetővé, hogy az Együtt! Éden-szigeti programok kísérőrendezvényként színesítse a programkínálatot. A Medvehagyma Ház ökoturisztikai látogatóközpont mellett található Éden-szigeten zenés műsorokkal és kézműves játszóházzal, valamint lovaglással vártuk az érdeklődőket. Lovaink rengetek ember arcára mosolyt csaltak, a karám előtt folyamatosan kígyózott a sor. Volt, aki csak barátkozott a lovakkal, simogatta őket, de nagyon sokan azért jöttek, hogy megtapasztalhassák, milyen érzés lóháton ülni. A fogyatékossággal élő vendégeinket is felsegítettük a nyeregbe, és a legkisebbeknek is igyekeztünk maradandó élményt nyújtani.

A kézműves játszóházban csodálatos alkotások születtek a nap folyamán: az aprónép inkább mézeskalácsot díszített Polgár Zsuzsával, a nagyobbacska gyerekek és a felnőttek pedig cicákat, szívecskéket, madarakat varrtak, de nagyon nagy sikere volt a kerámia-virág festésnek is. A sátorban csak úgy pezsgett az élet, közben a szigeten a Hangerdő Társulat fokozta a hangulatot Szamárfüles Varászkönyv c. zenés mesedarabjával, Nemes Kölyök Gábor egyszemélyes zenekarként énekelt fülbemászó dallamokat, délután pedig a gyerekek nagy örömére Optimus a bűvész teremtett varászlatos hangulatot.

Megtisztelő volt számunkra, hogy a nagyszabású rendezvény részesei lehettünk és büszkék vagyunk arra, hogy programjainkkal sikerült közelebb hozni egymáshoz a fogyatékossággal élő és az ép embereket, mert ezen a napon valóban együtt szórakoztunk, egymástól tanultunk!

Scroll to Top