II. Husztót Kupa

Másod ízben kerül megrendezésre a Husztót Kupa elnevezésű távlovagló és távhajtó verseny, amely a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakág Országos Bajnokságának második fordulója.

Husztót gyönyörű, csendes természeti környezete, friss levegője a lovasok és az érdeklődők számára is valódi feltöltődést kínál. A verseny pénteken kezdődik előzetes állatorvosi vizsgálattal és technikai értekezlettel. Szombaton 100-,80-,60 km-en indulhatnak a távlovasok felnőtt és junior kategóriában, a távhajtók pedig 80 kilométeren mérettetnek meg. Vasárnap a verseny folytatódik 80 km-es távhajtó, és 20-,40 km-es távlovagló körrel, és a versenyt záró gyermekfutammal.

A lovasok a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapján nevezhettek a versenyre. 

A versenyre sok szeretettel várjuk a lóbarátokat, a lovas versenyek és események kedvelőit! Az érdeklődők számára a program ingyenes.

Tájékoztató a "II. Husztót Kupa - országos távlovas és távhajtó bajnokság rendezése Husztóton" című projektről

Kedvezményezett neve: Dél – dunántúli Lovas Egyesület

Pályázati felhívás neve, kódszáma:VP6-19.2.1.-60-16-21, Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület – Helyi fejlesztések támogatása

A projekt címe, azonosító száma: Husztót Kupa – országos távlovas és távhajtó bajnokság rendezése Husztóton, 3298078191

Szerződött támogatás összege:4 403 250 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):95%

Projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt célja a II. Husztót Kupa megrendezése, ami egyben a Magyar Lovassport Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakág Országos Bajnokságának második fordulója is. A háromnapos rendezvény 2022. május 13-15. között Husztóton valósul meg, ahol magyar és a környező országokból érkező távlovasok és távhajtók fognak versenyezni két 20 km-es pályán, hét különböző versenyszámban. Rendezvényünk alapvetően a település lakóinak közreműködésére, infrastruktúrájának felhasználására építve tudatosan próbálja a projektet Husztót népszerűsítésére felhasználni, felhívni a figyelmet a falu értékeire. A települést természeti adottságai különösen alkalmassá teszik hasonló jellegű versenyek, rendezvények megvalósítására. A későbbi turisztikai fejlesztésekhez megfelelő kiindulópontot jelenthet egy nagyobb presztízsű versennyel kivívott ismertség, és a Husztóton élők helyben tartásához, a közösség helyi identitásának erősítéséhez is fontos, hogy minél több olyan projekt valósuljon meg, ami a helyi szereplők bevonásával történik.  

Projekt tervezett befejezési dátuma: május 31.

Scroll to Top