Husztót Kupa – Távlovagló és Távhajtó Országos Bajnokság II. Forduló

A Dél-dunántúli Lovas Egyesület szervezésében kerül megrendezésre a Husztót Kupa elnevezésű távlovagló és távhajtó verseny, amely a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakág Országos Bajnokságának második fordulója. Az Egyesület a 2021. július 2-4-ig tartandó rangos eseményt a GINOP-5.1.7-17-2020-00504 azonosítószámú, A lovas szolgáltatások fejlesztése Baranya megyében című projekt keretén belül valósíthatja meg. Husztót gyönyörű, csendes természeti környezete, friss levegője a lovasok és az érdeklődők számára is valódi feltöltődést kínál. A verseny pénteken kezdődik előzetes állatorvosi vizsgálattal és technikai értekezlettel. Szombaton 100-,80-,60 km-en indulhatnak a távlovasok felnőtt és junior kategóriában, a távhajtók pedig 80 kilométeren mérettetnek meg. Vasárnap a verseny folytatódik 80 km-es távhajtó, és 20-,40 km-es távlovagló körrel, és a versenyt záró gyermekfutammal.

A lovasok a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapján nevezhetnek a versenyre, a nevezési határidő: 2021. június 25. (péntek) 23 óra 59 perc. A technikai értekezleteken a részvétel minden versenyző számára kötelező. Azok a lovasok, akik az online elméleti vizsgát már teljesítették, péntek délután (2021.07.02.) 16 órakor gyakorlati rajtengedély vizsgát is tehetnek.

A versenyre sok szeretettel várjuk a lóbarátokat, a lovas versenyek és események kedvelőit! Az érdeklődők számára a program ingyenes.

Scroll to Top