Gyermeklovas Találkozó

A szeptember 17-én elmaradt Gyermeklovas Találkozó szeptember 24-én kerül megrendezésre Husztóton.  Szombatra kellemes őszi időt jósolnak, a pálya is felszáradt, egyszóval minden adott egy jó kis lovas naphoz!

A  GYERMEKLOVAS TALÁLKOZÓ 09.17.-én ELMARAD A ROSSZ IDŐJÁRÁS ÉS AZ ESŐZÉSBŐL ADÓDÓ CSÚSZÓS TALAJVISZONYOK MIATT!

TERVEZETT ÚJ IDŐPONT: 2022.09.24. (szombat). További részletek hamarosan.

 

Vigyázz, kész, lóra! A Husztótért Egyesület szervezésében 2022. szeptember 17-én Gyermeklovas Találkozó lesz Husztóton.

Az esemény nemcsak az induló lovasoknak szól, hanem az olyan lovakat kedvelő, nem lovagló gyerekeknek is, akik szeretnek részt venni közösségi eseményeken és szívesen szurkolnak a pálya széléről pajtásaiknak. Akik még kezdő lovasok vagy egyáltalán nem ültek még lóháton, azoknak is lehetőségük lovagolni, vagy póni-fogatozni a Dél-dunántúli Lovas Egyesület jóvoltából. 

A lovas ügyességi és játékos ugró vetélkedőn minden induló oklevelet kap, a helyezettek éremet, serleget, szalagot, és kis ajándékot kapnak.

Lovak részére kikötésre alkalmas hely, széna, víz rendelkezésre áll. Lovasoknak ebéd, ásványvíz fogyasztása biztosított. Tetszőleges számú lóval, tetszőleges számú pályán való indulás megengedett. Életkor szerinti megjelölésben csak magasabb kategória irányába lehetséges az eltérés!

Kategóriák:

Kezdő: Vezetőszáras kategória a kezdőknek és a legapróbbaknak. 4-8 éves kor közötti lovasok részére. Könnyen teljesíthető feladatokkal. A pályát kizárólag lépésben teljesítheti a lovas.

Középhaladó: A lovas egy segítő igénybevételével teljesítheti a pályát, kizárólag ügetésben és lépésben. 8-12 éves kor közötti lovasok részére. Egyszerű vonalvezetéssel, könnyen elvégezhető feladatokkal.

Haladó: Önálló lovaglásra képes lovasok részére. A pálya bármely jármódban teljesíthető. Segítő használata nélkül, egyszerű vonalvezetésű pálya, 12-18 éves gyermekek részére.

Játékos ugró: Maximum 12 akadályból álló, egyszerű vonalvezetésű pálya, mely ügetésben és vágtában is teljesíthető. A pálya magassága legfeljebb 40-60 cm.

A pálya elemei: Bóják, rudak, akadályok, oszlopok.
Elbírálás: Hibaidős elbírálás minden kategóriában.

Kobak viselése illetve a helyszínen felelősségvállalási nyilatkozat aláírása (szülő vagy edző által) kötelező!

Az ügyességi vetélkedő mellett egész nap izgalmas programok várják a kilátogató nézőket és a lovasokat.

Többek között kreatív foglalkozás, arcfestés, csillámtetoválás, pónifogatozás, lovaglás, helyi termelői-és kézműves vásár, vattacukor, játékok és görgős csúszda is színesíti majd a programot.

A vetélkedőn induló lovasoknak a részvételi  szándékot előre kell jelezni az alább megadott elérhetőségek egyikén legkésőbb szeptember 15-ig!

További információ és jelentkezés:
Pánovics-Papp Gabriella
+36 30 868 08 11
papp.gabriella.maria@gmail.com 

Együttműködő Partnerek:
Dél-dunántúli Lovas Egyesület
Husztót Község Önkormányzata
Árnyas Lovastanya

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják. Az eseményen kép-és hangfelvétel készül. 

A program a Husztótért Egyesület 3298271107 azonosítószámú Leader projektjének keretén belül valósul meg.

Scroll to Top